Omakotitalon salaojaremontti

Salaojaremontti tai yleisesti salaojitus on yleensä tarpeellinen ennen 90 lukua rakennetuissa omakotitaloissa ja kiinteistöissä. Salaojitus vanhoissa rintamamiestaloissa on usein puutteellinen tai sitä ei ole toteutettu ollenkaan. Talossa tai kiinteistössä esiintyy tällöin usein kosteutta esimerkiksi kellaritiloissa ja perustuksissa. Olemme toteuttaneet salaojaremontteja asiakkaillemme vuosien ajan ja saaneet loistavaa palautetta asiakkailtamme. Olemme huoleton valinta salaojaremontin toteuttajaksi ja kauttamme saat remontin avaimet käteen periaatteella markkinoiden laadukkaimmilla materiaaleilla. Teemme kaikki projektimme huolella ja asiakkaan kanssa yhteisesti allokoituna. Huolellinen ja laadukas työnjälki on meille kunnia-asia.

Miten salaojaremontti etenee?

Omakotitalon salaojaremontti starttaa aina suunnittelusta. Suunnitelma käydään yhdessä asiakkaan kanssa lävitse jonka jälkeen siirrytään itse salaojituksen toteutukseen. Salaojitus starttaa vanhojen salaojaputkien esille kaivamisella., mikäli sellaisia talossa on. Mikäli uusitaan kaikki putket, avataan koko pihamaa kaivinkoneella. Mutta jos paikataaan vain erillistä ongelmakohtaa riittää, että avaus tehdään kartoitetun ongelmakohdan alueella.

Salaojat kiertävät talon ympäri ja niitä voi myös olla talon alla, joten kaivantoja tulee kohtalaisen paljon pihalle. Salaojajärjestelmään kuuluu myös tarkastuskaivot ja kokoojakaivo sekä salaojan poistoputki, joka johtaa salaojavedet pois rakennuksen läheisyydestä, jotka kaivetaan myöhemmin esille. Salaojaremontissa piha-ainesta kertyy paljon tontille, jotka halutessanne kuljetetaan pois, tai kootaan vähemmän tiellä oleviin paikkoihin.

Pihakasvit ja muut istutetut kasvistot siirretään pois rakennusvaiheen tieltä, mutta loppuvaiheessa asennetaan takaisin paikoilleen. Salaojitus vanhaan taloon antaakin oivallisen tilaisuuden uusia pihakasvillisuutta salaojaremontin yhteydessä.
Maankaivuutyöt tehdään salaojituksessa yleensä pienellä kaivurilla. Salaojat kaivetaan n. 0,5-1,5 metrin syvyyteen talon julkisivulla, kellaritaloissa monesti myös syvemmälläkin.

Kun kaivuutyöt salaojituksessa on saatu tehtyä asennetaan salaojaputket, sekä tehdään kaivojen asennukset. Tämä vaihe yleensä tehdään vaiheittain, jotta rakentaminen ei hankaloita pihan yleistä käyttöä.

Rintamamiestalon salaojaremontti on kohtalaisen iso projekti jonka yhteydessä kannattaa tehdä myös maanalaisen sadevesijärjestelmän uusiminen. Sadevesijärjestelmän ja salaojaputket, sekä salaojakaivot saat kauttamme myös edulliseen hintaan, kun tilaat salaojaremontin yhteyteen kokonaistoimituksen. Näillä toimenpiteillä saadaan talosi pysymään moitteettomassa kunnossa vuosikymmenten ajan.

Kun salaojaremontti lähenee loppusuoraa, sen viimeisenä vaiheena tulee kaivantojen täytöt. Suodatinkangas asennetaan salaojaputkien alle, jotta maa-ainekset eivät pääse sekoittumaan keskenään. Salaojasora levitetään tämän jälkeen ohjaamaan sadeveden maassa salaojaputkeen. Toinen suodatinkangas kerros asennetaan sorakerroksen päälle estämään maa-ainesten sekoittumisen. Tämän jälkeen pihan päällimmäisen osan voi täyttää millä tahansa pihapäällysteellä.

Milloin salaojaremontti on ajankohtainen?

1. Sokkeli hilseilee tai pinnoitteet halkeilevat.

Erityisesti talven jälkeen kosteus nousee maasta rakenteisiin ja perustuksiin. Talven aikana kosteuden jäätyminen monesti aiheuttaa halkeamisia ja pinnoitteiden irtoamisia.

2. Sokkelissa on värimuutoksia ja kalkkia

Kalkkiutuminen kertoo kosteusongelmista perustuksissa. Jos perustuksissa on tummenpia ja välillä vaaleampia kohtia silmä havainnoiden, voidaan tämän perusteella pyytä tarkempi tarkastus ammattilaiselta.

3. Tunkkainen ja pahanhajuinen ilma kellaritiloissa

Salaojitus ei toimi tai on virheellinen, kun kellaritiloissa on paha haju. Pelkän hajun perusteella ei kuitenkaan voida olettaa, että kellaritiloissa on kosteusongelma tai hometta. Monesti nämä "hajuhaitat" korjautuvat salaojittamalla ja silloin kiinteistö kyllä kuivuu ajan kanssa.

4. Sadevesi pakkaantuu tiettyyn kohtaan tai piha on aina märkä samoissa paikoissa.

Tämä saattaa kertoa salaojaputkien tukoksista.

Teemme salaojaremontit aluella :  Helsinki, Vantaa, Espoo, Lahti,  Hyvinkää, Järvenpää, Kotka, Mäntsälä.

Salaojaremontti omakotitaloon?

Pyydä tarjous
Omakotitalojen salaojitus
salaojitus vanhaan taloon
sokkelin salaojitus
rintamamiestalon salaojat
salaojitus ohjeet
salaojakaivot