piharakentaminen

Hyvin suunniteltu piharakentaminen

Hyvin suunnitelman avulla rakennettu piha on pitkäikäinen investointi oman pihan näyttävyyteen ja viihtyvyyteen. Se myös nostaa huomattavasti koko kiinteistön arvoa. Teemme piha- ja viherrakentamisen ratkaisut vuosien kokemuksella okt-asujille, sekä kunta-ja kaupunki sektorille.

Piharakentamisessa käytettävät materiaalit kuten: muurit, kiviportaat ja kivilaatat ja kiveykset ovat hyvin kestäviä materiaaleja ja niiden avulla saadaan näyttäviä kokonaisuuksia. Kun suunnitelma ja maanrakennuksen pohjatyöt ovat tehty kunnolla
Erilaisilla terasseilla, pergoloilla ja aidoilla pystytään hyvin jakamaan erilaiset pihan käyttötarkoitukset mukavasti omiin kokonaisuuksiin. Näin saadaan jokaiselle pihan osa-alueelle, omat järkevät käyttötarkoitukset.

Pohjatöiden laadukas tekeminen edesauttaa piharakentamisen onnistumista. Pintavesien johtamiset, sekä pihan pintojen kallistukset sekä salaojitukset maatyyppeineen tulee myös huomioida koko rakennusprojektia tehdessä.
Uuden pihan rakentamisessa, sekä vanhan saneerauksessa on paljon työtä jota tulee ottaa huomioon. Projektit ja pihan perustustöiden tekeminen vaatii aikaa, sekä paljon eirilaisia maa-aineksia, ja muita rakennusmateriaaleja. Saatte kaiken tarvittavan piharakentamiseen liittyvän materiaalin kauttamme erittäin edulliseen hintaan, säästätte materiaalikustannuksissa takuuvarmasti.

Pihan ylläpito tulee myös ottaa huomioon piharakentamisen suunnitelmissa. Helppohoitoinen ylläpito ei sinänsä ole mikään iso asia, mutta jos se unohdetaan, voi pihan ylläpitäminen jatkossa olla yllättävän työlästä ja hankalaa. Myös pihan ylläpidon jatkosuunnitelma kannattaa suunnitella, eri kasvillisuuksien hoidon vuoksi, ja ei toivottujen (rikkaruohojen) esiintymisen kitkemiseksi. Pyydä meiltä tarjous omakotitalonen pihan rakentamisesta avaimet käteen valmiilla mallilla.

Toimialueemme : Helsinki, Vantaa, Espoo, Hyvinkää, Järvenpää, Hämeenlinna, Porvoo, Hamina, Kotka, Mäntsälä, Lahti.


Pyydä tarjouksemme!

Teemme tarvittaessa koko piharakentamisen projektin teille avaimet käteen valmiiksi

pyydä tarjous

Miten piharakentamisen projektit ja  tilaaminen etenee?

 • Ideointi
  Jutellaan ja mietitään millainen piha olisi teille sopivin

  Pistetään omat ideat paperille ja suunnitellaan toimiva konsepti yhdessä. Mikäli olette tilanneet pihasuunnittelun on sen pohjalta helppo suunnitella myös piharakentamisen kokonaisuus. Pihan kokoluokka asettaa yleensä tiettyjä raameja, mitä voidaan rakentaa, mutta oikeastaan mielikuvitus on ainut raja.

 • tehdään piharakentamisen sopimus
  Sopimuksen syntyminen

  Teille on laskettu projektin kokonaiskustannukset ja tehty kirjallinen sopimus piharakentamisen kokonaisurakasta. Tässä vaiheessa mietimme yhdessä toteutuksen ajankohtia.

 • Rakentaminen alkaa
  Koko työporukka heiluu koneineen tontilla

  Vanhan pihan säilytettävät kohteet otetaan talteen ja pihaa valmistellaan eri kohdista maanrakennuksen ja pohjatöiden avulla.  Tontille tuodaan rakennusmateriaaleja sitä mukaan kun ne on ajoitettu rakennusvaiheisiin. Kaivinkoneet ja muut piharakentamisen työkalut on tuotu tontille. Kivityöt, terassit ja kiveykset on asenneltu ja mullat sekä muut viherrakentamisen vaiheet lopettelevat kokonaisurakan.

 • siivoukset ja viimeistelyt
  Homma on paketissa. Kaikki näyttää hyvälle ja paikat on siistinä.

  Suoritamme lopullisen katselmuksen jonka aikana saatte yleiset pihanhoito-ohjeet. Teemme tarvittavat ylläpito-ohjeistukset ja sovimme mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Tästä alkaa uuden pihan käyttö ja nautiskelu.

pihan jyrsinnät ja puiden kaadot
maankaivuut ja siirrot
kiveykset / kiviportaat ja kivimuurit
piharakenteet, aidat, patiot, katokset
pihavalaistuksen asennus
valmisnurmikon asennus

Pyydä tarjous piharakentamisesta

pyydä tarjous